UNIZO versterkt ondernemers

Wat is UNIZO? Achter de naam ‘UNIZO’ gaan zo'n 110.000 ondernemers en heel wat gemotiveerde medewerkers schuil. Stuk voor stuk ten dienste van ondernemers en het ondernemerschap. Een stevige ploeg. Als ondernemer kan je altijd bij ons terecht of je nu zelfstandige, vrij beroeper of kmo-bedrijfsleider bent. Als grootste ondernemersorganisatie van Vlaanderen en Brussel springen we in de bres waar nodig. UNIZO is dagelijks de stem van de ondernemer in de Dorpsstraat tot in de Wetstraat. UNIZO stapt naar beleidsverantwoordelijken of ventileert haar mening in de krant, TV of radio.

 

Met sterk advies en informatie

UNIZO-leden zijn geïnformeerde ondernemers. Als lid kan je dagelijks terecht voor persoonlijk advies bij de gratis UNIZO ondernemerslijn. Met publicaties zoals ZO magazine, de ZO adviesbrief, de UNIZO website en de maandelijkse pockets hou je de vinger aan de pols. 

Een garantie voor een rijk netwerk

UNIZO, dat is een stevig aanbod van infosessies, cursussen en events. Als ondernemer leer je bij ons bij. Maar je versterkt ook je netwerk, je legt contacten en voelt meer dan ooit dat je er niet alleen voor staat. Want UNIZO is overal dichtbij. Of het nu via het Weekend van de Klant, de Dag van de Ondernemer of via de meer dan 300 lokale werkingen overal in Vlaanderen en Brussel is...

Wat is UNIZO?


 

UNIZO op social media

Kort op de bal spelen. Snel de mening van de ondernemer ventileren. Dat is UNIZO. We zijn dan ook erg actief op sociale media en dit zowel op Facebook, Linkedin als Twitter.

 

instagram

Lid worden van dé ondernemersorganisatie

UNIZO neemt het op voor jouw rechten en belangen als zelfstandige ondernemer, kmo-zaakvoerder of vrij beroeper. Maar UNIZO - dat is ook persoonlijk advies & ondernemersinformatie. Via de gratis ondernemerslijn. Via eigen magazines, e-books en nieuwsbrieven. Via het Kennisnet.

UNIZO is een stevig netwerk waar kennis en ervaring centraal staan: infosessies en evenementen waarop UNIZO-leden gratis of voordelig kunnen aan deelnemen. En tal van voordelen zoals modelbrieven, handige tools en kortingen. Kortom er zijn 101 reden om te kiezen voor het betaalbare lidmaatschap van UNIZO.

Lees hier meer over het lidmaatschap en de vele voordelen. 

UNIZO projecten

In samenwerking met diverse partnerorganisaties werkt UNIZO verschillende projecten uit rond specifieke thema’s en/of doelgroepen. Enkele voorbeelden:

Klik hier voor een handig overzicht en ontdek alle projecten die jou als ondernemer verder kunnen helpen.

Realisaties van de voorbije jaren

Dag na dag zetten ondernemers zich in, houden ze hun zaak recht en dragen ze bij tot de groei van de economie en de welvaart. Dat verdient ondersteuning. Daarom blijft ook UNIZO dag na dag strijden voor de belangen van ondernemers.

 • Gelijk pensioen voor zelfstandigen
 • Een hele reeks coronasteunmaatregelen op voorstel van UNIZO 
 • Lagere loonlasten bij eerste aanwerving(en) van werknemer(s)
 • Verlaging van de vennootschapsbelasting
 • Openbare aanbestedingen toegankelijker maken voor kmo's

UNIZO onderzoek en statistiek

Gefundeerd. Zo verdedigen wij de belangen van ondernemend Vlaanderen en Brussel. Met cijfers, kennis en statistieken probeert UNIZO standpunten te staven en te onderbouwen. UNIZO onderzoekt autonoom maar ook vaak samen, met partners zoals Graydon of Liantis.  Regelmatige en periodieke onderzoeken zijn:

 • De KMO barometer
 • De tewerkstellingsmonitor
 • De Graydon startersatlas

Lees hier meer over UNIZO onderzoek en statistieken

Wie bestuurt UNIZO?

UNIZO wordt bestuurd door ondernemers-vrijwilligers, ondersteund door stafmedewerkers.
De structuur is als volgt:

 • Voorzitter en gedelegeerd-bestuurder
 • Bestuurscomité
 • Raad van Bestuur
 • Algemene Vergadering

De raad van bestuur en algemene vergadering worden samengesteld door vertegenwoordigers uit de provincies, andere sectororganisaties, en samenwerkende organisaties.
Huidig voorzitter is Peter Brysse (Attent Loyalty & Rewards) en gedelegeerd-bestuurder is Danny Van Assche. Ze worden in de dagelijkse leiding bijgestaan door een directieteam.