Kamal Kharmach

Word lid van het strafste ondernemersnetwerk! Betaal met een domiciliëring en ontvang een gratis boek.

Elke dag opnieuw kiezen ondernemers zoals jij voor UNIZO. En daar hebben ze heel goede redenen voor. Want lid worden van UNIZO is deel uitmaken van het strafste ondernemersnetwerk in Vlaanderen en Brussel. Je wordt versterkt door een team dat naar jou luistert en je op alle fronten helpt te scoren. En we brengen je in contact met duizenden andere ondernemers. Bovendien verdedigen we jouw belangen op alle niveaus, tot in de Wetstraat. Je krijgt er bovendien een pak concrete voordelen bovenop.

Overtuigd? Word nu lid met een domiciliëring en ontvang al meteen een gratis boek met tips van Kamal Kharmach, de bekende ondernemerscoach van "Andermans Zaken', in samenwerking met UNIZO.

Gun jezelf vandaag nog een toegangsticket tot het strafste ondernemersnetwerk van Vlaanderen en Brussel en wij gaan meteen voor je aan de slag. Je bijdrage is uiteraard volledig fiscaal aftrekbaar.

* prijzen excl. btw en afhankelijk van aantal werknemers en sector
Wat onze leden zeggen: 
4

Ik stelde een vraag aan de UNIZO Ondernemerslijn via mail en kreeg snel een antwoord. Daarna werd ik nog gebeld om alles in detail toe te lichten. Knap werk!

P. Anthonissen
Brecht
5

Ik volg geregeld UNIZO-opleidingen over internationaal ondernemen. Echt heel boeiend en informatief. Gebracht door docenten die zelf in de praktijk staan. Een aanrader.

Wouter Vermeersch, Brouwerij Eutropius
Menen
4

Dankzij de KMO Adviesraad van UNIZO zijn onze vraagtekens intussen uitroeptekens geworden. Onze adviseurs slaagden er in de juiste schaalgrootte voor ons bedrijf te vinden.

Thomas Vanderhoydonck, Fietsen De Geus
Antwerpen
5

Felicitaties aan jullie allen bij UNIZO voor de zeer goede organisatie en opvolging van het event. Het was top!

Herwig Dejonghe, Antarctic Foods

Dit is wat je krijgt als je nu lid wordt

Een rechtstreekse lijn voor al je ondernemersvragen

Als UNIZO-lid weet je altijd waar naartoe met je ondernemersvragen. Welke autokosten kan je fiscaal aftrekken als beroepskost? Kan mijn klant zijn bestelling zomaar annuleren? Help, ik heb een inspectie aan mijn been! Wat moet ik doen?...Of het nu gaat over vergunningen, personeelszaken, belastingen, investeringen, contracten…

Er zit altijd een luisterend oor voor je klaar bij onze UNIZO Ondernemerslijn. Geen anoniem callcenter maar een team van toegewijde eigen medewerkers, die rechtstreeks in contact staan met de experts van onze studiedienst. Zonder wachtrijen of keuzetoetsen. Daardoor kunnen we je heel snel helpen of doorverwijzen naar de juiste instantie. 90% van de vragen beantwoorden we binnen de 24 uur.

Een ruime waaier aan trainings- en netwerksessies met stevige ledenkorting

Lid zijn van UNIZO dat is permanent bijleren en inspiratie opdoen tijdens kort- en langlopende trainingen, tijdens workshops en netwerksessies, tijdens webinars en fysieke events, tot en met individuele begeleidingen en adviesgesprekken. Vaak helemaal gratis, of met een stevige korting voor jou als UNIZO-lid.

Wat dacht je, bijvoorbeeld, van twee- tot driehonderd euro korting op de Masterclass KMO-management van onze eigen Ondernemersacademie?

Tal van kortingen bij onze partners, waarmee je zo je lidgeld terugverdient

Dankzij ons grote kmo-netwerk konden we bij onze partners heel wat slimme voordelen voor jou bedingen, op een ruime waaier van producten en diensten. Zoals €50 korting op de opstartkost bij een eerste aanwerving, via onze HR Dienstengroep Liantis.

Of wat dacht je van een korting tot €0,16 pér liter brandstof met een tankkaart van Maes Energy & Mobility? Als lid bespaar je ook op de administratiekosten bij toekenning van Sodexo-maaltijd- of ecocheques aan je medewerkers. En bij FedEx Express krijg je als UNIZO-lid 62% korting op al je zendingen.

... en nog veel meer: 
Onbeperkt toegang tot het Kennisnet

Je mag volop grasduinen in onze online ‘bibliotheek’ met antwoorden op meer dan 1.000 concrete vragen  waar je als ondernemer misschien mee worstelt.

Een abonnement op UNIZOMagazine

Je ontvangt elke maand ons vakblad, met daarin een mix van informatie, praktische tips, getuigenissen, boeiende interviews en zoveel meer.

Een abonnement op De Ondernemerslijn

Samen met UNIZOMagazine ontvang je elke maand onze insert ‘De Ondernemerslijn’, waarin we experts echte vragen van ondernemers kort en helder beantwoorden.

Een abonnement op onze e-zines

In onze e-zines spelen we kort op de bal met actuele informatie en thema’s die jou aanbelangen. Je vindt er ook promotie voor onze activiteiten en partnervoordelen.

Diverse boeiende publicaties

Via onze Snelwijzers ontdek je in geen tijd alles over één specifiek onderwerp. In onze adviespockets en themabrochures graven we nog dieper.

De aanmanings- en incassoservice

Wij sturen jouw  wanbetalers gratis een stevige aanmaningsbrief. En wil je verder gaan, dan krijg je een straffe korting op de  incassoservice van Intrum.

Onze legal scan

Krijg je een belangrijk contract voorgeschoteld dat je niet zomaar durft te tekenen? Wij screenen het voor jou en verduidelijken in mensentaal wat er precies in staat.

Onze modeldocumenten

De brieven en de contracten die je gebruikt, kunnen maar beter correct zijn opgesteld. Wij bieden je een basisaanbod hapklare modeldocumenten.

Tal van handige tools

Vlug een ondernemingsnummer opzoeken? Berekenen hoeveel een nettoloon je bruto gaat kosten? UNIZO heeft er de tools voor, gratis of extra voordelig.

Overtuigd? Meld je aan! word lid vanaf € 230/jaar*

Maak deel uit van de grootste ondernemers-community in Vlaanderen en Brussel

Als UNIZO-lid maak je meteen deel uit van een krachtig netwerk, waarin schat aan kennis en ervaring wordt gedeeld. Waarin ondernemers jou inspireren en jij hen. Waarin je feedback kan vragen aan collega’s, samenwerkingen kan aangaan, successen kan delen of gewoon gezellig samen een glas kan drinken… Tal van niet te missen kansen liggen voor het grijpen.

Kennis delen

Wist je dat we over een heel aantrekkelijke formule beschikken om je eigen KMO Adviesraad op te richten? Of om tijdelijk expertise op maat in te huren?

Feedback vragen

Tijdens onze diverse trainingen en begeleidingstrajecten, webinars… kan je volop feedback vragen aan zowel de experts als de andere deelnemers.

Succes delen

Niets zo leuk als successen kunnen delen. Wij geven deze successen meermaals letterlijk een podiumplaats, tijdens events en in de media.

Netwerken

Elk jaar organiseren we tal van inspirerende netwerkactiviteiten doorheen het land, dus ook in jouw buurt. Hoogtepunt van het jaar is ons UNIZO Topseminar.

Samenwerking

Met een stevig netwerk sta je als ondernemer sterker. Wij bieden je dat netwerk, op alle niveaus. Ook in je buurt, met onze 265 lokale ondernemersverenigingen.

Je stem laten horen

Wij kloppen met jouw verzuchtingen aan bij de beleidsmakers. En vooral: We zorgen ervoor dat je gehoord en au sérieux genomen wordt.

NIEUW BIJ UNIZO
Ook in 2023 is jouw lidmaatschap belangrijk

Hoe meer ondernemers we vertegenwoordigen, hoe krachtiger we jouw stem kunnen laten horen bij de beleidsmakers. En dus hoe meer kans dat we verbeteringen voor jou kunnen realiseren.

In deze dossiers willen we alvast volop voor jouw belangen gaan:

 • De geplande fiscale hervormingen
 • De beschikbaarheid van betaalbare energie
 • De aanpak van de arbeidskrapte
 • De transitie naar een circulaire economie
 • De pensioenhervorming en jouw sociaal statuut

Jaarlidmaatschap

€230.00
Gratis
minder dan 1 jaar gestart
 • Enkel voor nieuw gestarte bedrijven
 • Je bent 6 maanden gratis lid!
 • Stel al jouw vragen aan de UNIZO Ondernemerslijn
 • Lees ZO Magazine elke maand online
 • Neem volop deel aan onze activiteiten
 • Ontvang talloze ledenvoordelen
 • ... en nog veel meer
€ 230
tussen 0 en 9 werknemers
 • Jouw belangen worden verdedigd door 200 medewerkers via meer dan 800 mandaten
 • Ontvang talloze ledenvoordelen
 • Stel al jouw vragen aan de UNIZO Ondernemerslijn
 • Ontvang ons maandelijks ZO Magazine in de brievenbus, samen met de UNIZO Adviesbrief
 • ... en nog veel meer
€ 470
vanaf 10 werknemers*
 • Jouw belangen worden verdedigd door 200 medewerkers via meer dan 800 mandaten
 • Ontvang talloze ledenvoordelen
 • Stel al jouw vragen aan de UNIZO Ondernemerslijn
 • Ontvang ons maandelijks ZO Magazine in de brievenbus, samen met de UNIZO Adviesbrief
 • Een persoonlijke adviseur
 • ... en nog veel meer

* 10-19 medewerkers: €470 | 20 + medewerkers: €595.

Veelgestelde vragen: 

Is mijn lidmaatschapsbijdrage fiscaal aftrekbaar?

De kosten voor je lidmaatschap zijn 100% fiscaal aftrekbaar. Wij bezorgen je het nodige fiscaal attest.

Waarom betaalt het ene bedrijf meer lidgeld dan het andere?

Sommige (groei-)bedrijven en sectoren hebben specifieke noden en uitdagingen waarvoor we een extra aanbod hebben. In sommige sectoren bieden we om dezelfde reden doelbewust een gecombineerd lidmaatschap aan. Je betaalt dan iets meer, maar je bent meteen ook lid van de sectorfederatie, met alle extra voordelen die daar bij horen.

Kan ik ook UNIZO-lid worden zonder het lidmaatschap van een sectorfederatie?

In die sectoren waar we geen gecombineerd lidmaatschap aanbieden, ben je vrij om al dan niet lid te worden van de sectorvereniging. In sectoren waarmee we een gecombineerd lidmaatschap aanbieden, kan je niet apart lid worden van UNIZO.

Kan ik op elk moment lid worden? En hoe lang loopt mijn lidmaatschap?

Je kan op ieder ogenblik UNIZO-lid worden, en dat voortaan altijd voor 12 maanden. Je lidmaatschap eindigt dag op dag één jaar na je aansluiting. Hernieuw je tijdig je lidmaatschap dan blijf je zonder onderbreking van alle voordelen genieten.

Er loopt iets fout met mijn lidmaatschap. Waar kan ik terecht?

Je kan met al je ondernemersvragen, ook die over je lidmaatschap, terecht bij onze UNIZO Ondernemerslijn, op het nummer 02/21 22 678 of op ondernemerslijn@unizo.be. Echte UNIZO-medewerkers (dus geen extern callcenter) staan er klaar om jou te helpen.